Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Allahü teâlâ Kur’ân-ı kerîmde buyuruyor ki: Eûzü billâhi mineş şeytân irracîm. *Elâ bi zikrillâhi tatmeinnül kulûb*. Ne demek bu?


Yâni *Âgâh* olun, *İyi* bilin ki, sizin kalbinizin ferahlaması, *Allah*’ı anmakla olur. *Allah* ismini, inanmıyan da söylese, yine *Kalbi* ferahlar, râhatlar. 


Aynen *Aspirin* gibi. Yâni müslümâna da *İyi* gelir, hıristiyana da. *İnanarak* söylerse, *Cennet*’e gider ve sonsuz *Ni’met*’lere kavuşur. 


*İnanmaz*’sa da, hiç olmazsa *Kalbi* ferahlar. Çünkü o kelimenin, kendisinde bir *Şifâ* var. Allahü teâlâ *Öyle* buyuruyor çünkü: 


*Elâ bi zikrillahi tatmeinnül kulûb*. Yâni dikkat edin, dinleyin, eğer siz ferahlamak istiyorsanız, neş’eli olmak istiyorsanız, *Allah!* deyin, buyuruyor. 


Peygamber aleyhisselâm ne buyuruyor? *Allahümme innî eûzü bike min hemezâtişşeyâtîn*. Ne demek bu? Yâni Cenâb-ı Hak hepimizi şeytanların şerrinden muhâfaza eylesin. 


*İnsan* şeytanı var, *Cin* şeytanı var, bir de herkesin *Kendi* şeytanı var. Nedir o? Nefs, yâni *Nefs-i emmâre*. 


Allahü teâlâ hepimize, din ve dünyâ *Seâdeti* versin. *Şeytan*’ların şerrinden muhâfaza buyursun. Müslümânları sevindirmek ne büyük *Hizmet*’dir kardeşim. 


*Îmân* dolu kalplere *Sürûr* ilkâ etmek, en büyük *Seâdet*’dir. Müslümânları sevindirmek, Allahü teâlânın çok sevdiği bir *Amel*’dir. Kendi kıymetimizi bilmiyoruz. 


Bu fitne fesat zamânında, *Hakk*’ı, yâni *Hak* yolu, *Doğru* yolu insanlara bildirmek, yaymak, ne büyük *Hizmet* kardeşim. Hepinizi tebrîk ederim. Bu hizmetlerin başlangıcı *Zeki Celep*’dir. 


Bütün bu sevapların *Bin misli*, onun defterine *Yazılıyor*. Çünkü, ilk o başlatdı bu hizmetleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder