Yâdigâr mektûblar 40.mektûb

 Ankara'daki ev sahipleri ve dostları Mehmed Emin Haksever'e Arabî harflerle İstanbul'dan yazılmıştır.

9 Rebîü'l-Evvel 1378 [23.9.1958]-Salı 

Ve aleyküm selâm ve rahmetullahi ve berekâtühü, muhterem fazîletli elhâc Mehmet Haksever kardeşim

Ziyâret-i Harameyn-i Şerîfeyn'den sıhhat ve âfiyetle kudûm-i şerîfiniz [dönüşünüz] bu fâkiri ziyâdesiyle memnûn eyledi. Cenâb-ı Hak tekrârı ile şereflendirsin. Attâr dükkânından çıkan her şey, latîf râyıha neşr eylediği gibi, zât-i âliniz de her sene Harameyn-i Şerîfeyne mahsûs olan eltâf ve envâr-ı ilâhiye deryasına gark olarak nûr hâlini aldığınız muhakkakdır. Siz bu hâle belki vâkıf olmazsınız. Fakat aşk ile, şevk ile olan maiyyetin [beraberliğin] tesiri inkâr olunamaz. Bizler için ne büyük seâdettir ki, o makamât-ı mukaddesede ve o deryâ-yı rahmet içerisinde, kalbiniz mâsivâdan tecerrüd edip [sıyrılıp], tecelliyât-ı samedâniyye ile memlû [dolu] iken, bu fakîrleri yâd duyurmak şerefini ihsân buyurmuşsunuz.

Birinci mektûbunuzda teşhįr buyurdunuz vecihle Vehhâbîlere âid iki İlmihâl kitabını alıp getirmiş olduğunuz buna bâriz bir şâhiddir. Cenâb-ı Mevlâ-i Müteâl, ecrinizi mezîd ve lütflarınızın mükâfâtını kat kat tezyîd buyursun.

Kâimpederim Ziyâ Bey, Temmuz'un yirmi dördüncü günü vefât eyledi. Ve tam kırk gün sonra kâimvâlidem âhırete intikal eyledi. Bu iki vak'a hepimizi dilhûn eyledi [gönlümüzü yaraladı]. Her ikisi de, kelîme-i tevhîd okuyarak refîk-ı a'lâya, makâmât-ı âliyyeye vâsıl oldular. Fakat bizleri ateş-i forak [ayrılık ateşi] ile dilsûz eylediler. [gönlümüzü yaktılar]. Kazâ-ı ilâhîye sabr ile vezâif-i bendegiyi ifâya sa'y ediyoruz [kulluk vazifelerimizi yapmaya çalışıyoruz]. Duâ ve Fâtiha ihsân buyurmanızı istirham eyleriz.

Dâhilden dâhile [hanımlardan hanımlara] selâm ve hürmet ediyorlar. İkinci mektûbunuzdaki duâ ve teveccühlerinize çok teşekkür ediyoruz. Abdülhakîm ve Dilvîn mübârek ellerinizden öperler.

Seâdet-i Ebediyye kitabımızın, birinci kısmı ikinci tab'ı dörtyüz sahîfe olarak yeniden çıktı. Ali Efendi kardeşimiz Hacı Bayrâmdan alıp okusun. İçinde gençlere fâideli çok şeyler var. İstanbul'a teşrîfiniz ve lezzetli sohbetlerimizi çok bekliyoruz.

Kıymetli duâlarınızın devâmını istirhâm eder, âcizâne duâlarımı takdîm eylerim ve oradaki müslimân kardeşlerime selâm eylerim, efendim. Mevlid-i Nebî kandilinizi ayrıca tebrîk ederim efendim.

Kardeşiniz Hüseyn Hilmi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder