Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Bizim *Kitâbevi*’nden bir tâne *İlmihâl* alacak olsam, *Para*’sını verip de alıyorum. *Enver* de öyle. Arkadaşların aldıkları *Maaş*’lar, dünyânın en *Helâl* parasıdır. Çünkü şahıs malı değil. 


Yapacağımız bir *Hayrlı* iş, pek çok sıkıntıya, üzüntüye sebebiyet vermemeli kardeşim. *Fitne*’ye sebep olmamalı. *Nedir* fitne? 


*Fitne*, bir yanlış *Söz*’ümüz, bir yanlış *Hareket*’imiz sebebiyle, birçok insanların *Zarar* görmesidir. Bizim zarar görmemizle kalmaz, *Başkaları* da zarar görür. İşte buna *Fitne* denir. 


*El-fitnetü eşeddü minel katl*. Yâni fitne çıkarmak, adam öldürmekden daha büyük *Günâh*’dır. Peygamberimiz böyle buyuruyor. Onun için *Büyükler* ne buyurmuş? *Ya hayr söyle, ya da sus!* 


Peygamberimiz aleyhisselâm; *Mü’min*’ler bir araya gelir de, *Allah*’dan ve *Peygamber*’den bahsetmezlerse, Allah oraya *Lânet* eder, buyuruyor. 


İmâm-ı Rabbânî hazretleri zamânında, *Sünnet*’ler, ateş böceği gibi *Tek tük* kalmış, ortalık, *Bid’at* lerin zulmetinden *Zifirî* karanlığa gömülmüşdü. Ya şimdi efendim? 


Şimdi dünyâ, *Küfr* karanlığına gömüldü, *Zifirî* karanlık oldu. O zaman *Bid’at* karanlığı varmış, şimdiyse *Küfr* karanlığı var. 


Bu *Karanlık*, kıyâmete kadar daha da artacak. *Güneş* batdı mı, ortalık birden *Karar*’maz, nasıl olur? yavaş yavaş *Kararır*. 


Her geçen gün biraz daha *Kararır*, biraz daha *Koyulaşır*, en sonunda *Zifirî* karanlık olur. 


Dünyânın sonunda *Öyle* olacak. Bütün dünyâyı *Küfr zulmet*’i kaplıyacak ve bir daha da *Güneş* doğmıyacak. İşte o vakit *Kıyâmet* kopacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder