Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


İnsan, yârın *Âhirete* gidince, dünyâda berâber olduğu kişilerle *Haşr* olunacak. Öyleyse, *Âbiler* le berâber olmaya dikkat edelim kardeşim, onlarla *Berâber* olmaya çalışalım. 


Çünkü insan, nasıl *Yaşarsa*, öyle *Ölür*, nasıl *Ölürse* öyle *Diriltilir*. Yâni, şimdi kimlerle berâbersek, âhiretde de onlarla berâber olacağız. 


Çünkü, *El mer’ü mea men ehabbe!* buyurulmuş. Yâni kişi, sevdiği ile berâber olur. Her *Yüz* senede dünyâdaki insanlar değişir. Yaşıyanlar *Ölür*, yerlerine *Başka* ları gelir. 


Demek ki, her *Yüz* yılda bir, *Yedi milyar* insan gidiyor, *Yedi milyar* insan geliyor. Her yüz senede, bütün insanlar değişiyor. Velhâsıl herkes ölüyor, biz de öleceğiz. 

● ● ● 

Herhangi bir insana bir iyilik etmenin *Sevâbı*, gökden *Lâmba* olarak yere inse, bu iyilikden hâsıl olan *Nûr* o kadar parlakdır ki, *Güneş* onun yanında çok sönük kalır. 


Hele bu iyilikle, bu hizmetle, bir insanın *Hidâyet* ine sebep olunursa, bunun *Kıymeti* hiç ölçülemez.

● ● ● 

İnsanın *Parası* artdıkça, *Düşmanı* artar. *İlmi* artdıkça da *Dostu* artar. Yönünü kabristâna çeviren, râhat eder. Yönünü dünyâya ve insanlara çeviren ise her zaman *Sıkıntı* çeker. 


*Güzel* insanlar, *Güzel* işler yaparlar. Cenâb-ı Hak, hadîs-i kudsîde Peygamber aleyhisselâma; 


*Ey Habîbim! Sana kim gelir de, bana Allahı anlat, dînimi anlat derse, sen her şeyi unut, ona hizmetçi ol*, buyuruyor. 


Kim olursa olsun, biri gelip de, *Dînî* mevzûda birşey sorarsa, akan sular durur. Onun sorduğuna *Cevap* vermeden, hiçbir *İş* yapılmaz. 


Bir *Hayr* ın işlenmesine *Sebep* olmak, o hayrı *İşlemek* gibidir. Bir kişinin hidâyetine sebep olmak, bir kişiye yardımcı olmak, en kıymetli *İbâdet* dir. 


Müslümân *Güler* yüzlü, *Tatlı* sözlü olur. Güler yüz ve tatlı sözün, islâmiyetin yayılmasında *Mühim* bir yeri vardır. 


Böyle olmıyan insanlar, dînimize fazla *Fâideli* olamazlar. Dâima tatlı sözlü ve güler yüzlü olmak, *Müslümân* olmanın birinci *Alâmeti* dir. 


Allah rızâsı için dîne *Hizmet* edenlerin *Dost* ları artar. Velhâsıl kim dîne, islâmiyete *Sâhip* çıkarsa, din de ona *Sâhip* çıkar kardeşim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder