Yâdigâr mektûblar 5.mektûb

 Çarşamba 

Selamün aleyküm kıymetli kardeşim Enver bey

Sizi yine rahatsız ediyorum. [Abdülhakîm] Efendim merhumun tanıdıklarını görünce, Seâdet-i Ebediyye'nin üçüncü kısmını söyleyiniz, alıp okusunlar.

Sizden istirhamım şudur ki; bir ay içinde Babıali'deki Eminönü vergi dairesine 200 lira yatırmak lazım. Mayısın onbeşinci gününden sonra fazla kalabalık olur. Hesâb yaparken 200 lira fazla yazıp, Altay bey'den geçen sene Mayıs veya eylül ayındaki âlât-ı sâbite vergi makbuzunu alıp, makbuzla beraber parayı o vergi dairesinde yine üst katta fakat merdivenlerden çıkınca soldaki odaya götürüp, yarısını yatıracağım deyiniz. Makbuzu alıp Altay Bey'e her iki makbuzu da verirsiniz.

Onbeş gün evvel Hüseyin Şener'e Seâdet-i Ebediyye'nin ikinci kısım ikinci baskı müsveddelerini gönderdim. Aldıklarını telgraf ile bildirdiler. Fakat neden basılmağa başlamadılar? Eski fiyata razıyım. Bozkurt Aziz Bey'e rica etsinler. Hemen basılmasını rica ettiğimi söylesinler. Sizlere zahmet oluyor.

Cenâb-ı Hak hepinize ecrini İhsan buyursun. Din ve dünya seadetinize dua eder, bütün kardeşlerime selam eylerim. Dualarınızı beklerim efendim.

Hüseyn Hilmi Işık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder