Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Bu gün, çoğu insanların *Kalp* leri kararmış vaziyetde mâlesef. Bunun bir *İlâcı* var efendim. Ben şimdi o ilâcı size söyliyeceğim. 


Kalbi ferahlatmanın, kalpdeki sıkıntıyı gidermenin tek *İlâcı*, Peygamber aleyhisselâma *Tâbi* olmakdır kardeşim. Ne demek tâbi olmak? Yâni Onun buyurduğu gibi yaşamak.


Her bir *İş* te, Onun buyurduklarına uymak. Meselâ Peygamberimizin bir *Sünnet* ine tâbi olmak, insanın kalbine *Ferahlık* verir. 

● ● ● 

Hindistâna *Enver bey* le gitdiğimiz zaman, *Büyüklerin* kabirlerini ziyâret etdik. Böyle kabirlerden, ancak *Mürşid-i kâmil* ler istifâde edebilir. 


Çünkü başkaları, doğru dürüst *Râbıta* bile yapamıyor ki, nasıl istifâde edebilsin? Ama *Enver bey* istifâde etdi. 


Efendim, *Enver âbi* neden muvaffak oluyor, size anlatayım. Enverin üç *Hasleti* var. Allahü teâlâ, onu, bu üç hasletinden dolayı *Muvaffak* ediyor. 


Birincisi, Enver âbi’nin kalbi *Temiz* dir. O, hiç kimse için *Sûizan* etmez, *Kötü* düşünmez. Kimseye *Kötülük* yapmaz, hattâ yapamaz. 


İkincisi, Enver âbi çok *Sabır* lıdır. Üçüncüsü, Enver âbi *Güler* yüzlü ve *Tatlı* dillidir. Onun sâyesinde dünyânın her yerine *Kitap* gönderiyoruz. *Çin* den bile istiyorlar. 


Allah râzı olsun Enver âbiden. Bizim *Îmân ve İslâm* kitâbımızı *Rusça* ya tercüme etdirdi ve basdırdı. Şimdi *Rusya'ya* da gönderiyoruz. 


Allahü teâlâ, bu *Hizmet* lerden dolayı, kıyâmet gününde bana bir *Ni’met* verirse, meselâ *Cennet* ni’metini verirse, tek başıma girmem. *Mahşere* dönerim ve; 


Yâ Rabbî, bu hizmetleri, ben *Tek* başıma yapmadım. Dünyâda *Arkadaş* larım vardı, *Kardeş* lerim vardı! derim.


Onların hepsini alırım. Meselâ *Enveri* alırım, sonra *Cennete* hep birlikde gireriz.

● ● ● 

Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, dünyânın en *Bahtiyâr* insanlarıyız. Niçin? Çünkü Rabbimiz bizi evvelâ *İnsan* yaratmış. Sonra *Müslümân* yaratmış.


Sonra Habîbine *Ümmet* yaratmış, ayrıca sevdiklerinin *Yolu* nu göstermiş. Bu, ne büyük *Ni'met* dir. Çok bahtiyârız kardeşim *Çooook*.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder