Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Elhamdülillah, İslâma hizmet bize nasîb oluyor kardeşim. Bize nasıl nasîb oldu? Allahın lûtf-u ihsânıdır bu. Allahü teâlâ, bu hizmeti, bu ni’meti bize ihsân etmiş. 


Hiç Cehenneme girmeyip, doğrudan doğruya Cennete girecek olanlar, *(Ehl-i sünnet)* olan müslümânlardır. 

Ehl-i sünnet demek, dört mezhebden birinde bulunmak demekdir. 


Hepimizin günâhı çok, tövbemiz bozuk. Tövbenin kabûl olması için, şartlarına uygun olması lâzım. Bozuk olmasa bile, biz tövbe etmeyi unutuyoruz, geciktiriyoruz. 


Acabâ bu *(Îmân)* ni’metinin şükrü nasıl yapılır? Nasıl teşekkür edelim ki, bu ni’met bizde kalsın? Kur’ân-ı kerîmde Allahü teâlâ meâlen buyuruyor ki: 


*(Eğer birbirinizi severseniz, iyi geçinirseniz, birbirinizin kıymetini bilirseniz, bu ni’met devâm eder.)* Ama, aranıza fitne fesat girerse, gıybet, dedikodu, iftirâ girerse, işte o zaman bu ni’met elden gider. 


*(Bir kimse, bir din kardeşini seviyorsa, sevdiğini ona bildirsin.)* Hadîs-i şerîfdir bu. Ben hepinizi seviyorum. Müessesemize emeği geçenlere hep duâ ediyorum. 


*(Duâ-yı zahrül gayb, icâbete makrûndur.)* Yâni bir kişinin kendisine yapdığı duâ kabûl olmıyabilir. Ama başkasına gıyâbında, yâni arkasından yapdığı duâ kabûl olur. 


Allah dostlarının, *(Mürşid-i kâmil)* lerin isimlerini öğrenmek, onların varlığına inanmak, Onların buyurduklarına inanmak, bu asrın en büyük kerâmetidir. 


Çünkü artık inanan kalmadı, dinliyen zâten yok. Onun için, biz çok şanslıyız kardeşim. Biz şanslıyız, çünkü Allahü teâlâ bizi *(İnsan)* olarak yaratdı. 


Sonra *(Müslümân)* olarak, yâni Muhammed aleyhisselâmın dîninde olarak yaratdı. Üçüncüsü, *(Ehl-i sünnet)* îtikâdında yaratdı. Dördüncü olarak, da en çok sevdiği kullarını tanıtdı. 


Bu dört maddeden dolayı, biz çok şanslıyız. Hiçbir ev, temelsiz olmaz, hiçbir ağaç, köksüz olmaz. İsterse en büyük evliyâ olsun, işin başı, bu doğru îmânı ele geçirmekdir. 


Sonra üstüne ilâveler yapılır. O hâlde dînin temeli, ilk başda öğrendiklerimizdir, yâni *(Âmentü)* dür Müslümâna gelen her şey ni’metdir, hayrdır kardeşim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder