Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Ahmet Mekkî efendi derdi ki: *Âhir zamanda geleceği müjdelenen ve islâmiyeti bütün dünyâya yayacak olan cemâat, Hilmi beyin talebeleridir*.


Böyle derdi ve ardından; *Çünkü onlar, İslâmı doğru olarak bütün dünyâya yayıyorlar, ben şâhidim*, derdi.


*Mekkî Efendi*, Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretlerinin oğludur. Üsküdar’da ve Kadıköy’de yıllarca *Müftülük* yapmıştır. Büyük *Âlim* dir kendisi.

********

Eğer bir şey başlamışsa, o *Bitdi* demekdir. Onun için doğmak, *Ölme* nin alâmetidir. Çünkü Allahü teâlâ bu hayâtı, *Anne karnında* devâm etsin diye yaratmamışdır. 


Anne karnında bir müddet kalsın diye yaratmışdır. Ondan sonra *Dünyâ* ya göndermişdir. Ama hep *Dünyâda kalsın* diye yaratmamışdır, dünyâda bir müddet kalsın diye yaratmışdır. 


Ondan sonra *Âhirete* gidince; *İşte, senin vatan-ı aslîn burası!* diyecekdir ve ebedî olarak, *Sonsuz* olarak bir *Hayât* başlıyacakdır. Şu dünyâda, bizden bahtiyâr kimse yok kardeşim.

********

*Cumâ gününde öyle bir zaman vardır ki, o zamanda yapılan duâ red olmaz!* diyor Peygamber Efendimiz. Ulemâ da diyor ki: *Bu zaman, ekseriyâ ikindi namâzı vaktidir*. 


Buhâra’da, âlimler bir araya toplanmışlar, demişler ki: *Bu saat mâlum olsa, bilinse, Allahü teâlâdan ne isterdiniz?* 


Âlimlerden bâzısı demiş ki: *Son nefesde îmân isterim*. Bâzısı demiş ki: *Benim çocuğum olmuyor, Allahdan bir evlât isterim*. 


Kimi de demiş ki: *Ben fakîrim, cenâb-ı Hakdan ev isterim, mülk isterim* demiş. Sıra gelmiş *Ubeydullah-ı Ahrâr* hazretlerine. O zât da buyurmuş ki: 


*Eğer o duânın kabûl olduğu saati bilsem, Rabbimden sohbet-i sâlihîn isterim. Yâni Allahın sevdiği kullarıyla berâber olmak isterim*, buyurmuş. 


Bütün *Kemâlât*, yâni bütün *Fazîlet* ler, Allah dostlarının sohbetindedir kardeşim. Onların *Sohbeti* ele geçdi mi, *Herşey* ele geçmiş demekdir. Şimdi arayın da bulun o büyük zâtı. 


Yok öyle bir büyük zât. Ancak onların *Kitapları* var şimdi elde. İşte bizim *Seâdet-i Ebediyye* kitâbımız ve diğer *Kitaplarımız* var. İşte bu kitaplar, o *Allah dostları* nın sözleridir kardeşim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder