İHLAS İLE “LA İLAHE İLLALLAH” DENİLDİĞİNDE GÜNAHLARININ BAĞIŞLANMASI

 MÜZEKK-İN NÜFUS DERSLERİ 

Fahr-i kâinat aleyhi ekmel-üt-tahiyyat efendimiz buyururlar:  

— “Allâh kıyamet günü mizanın önünde ümmetimden birini seçip bütün mahlukatın önüne çıkarır. Bu kişinin önüne amellerinin kayıtlı bulunduğu doksan dokuz defter açılır. Her defterin büyüklük ve uzunluğu gözün alabildiği kadardır. Fakat, hiç birisinde bu kulun salih bir ameli görülmez. Bütün beratları günahlarla dopdoludur. Bu kişi, utanarak başını önüne eğer ve âciz bir şekilde öylece kalır.” Allâh:

¬— “Ey kulum! Bu defterlerde yazılı olan herhangi bir şeyi inkâr ediyor musun, sana bir haksızlık yapılmış mı?” diye sorar. 

— Kişi titreyerek: “Hâşâ Yâ Rabbi, sen kuluna zulmetmezsin” der. 

— Hâk Teâlâ: “Benim kullarıma zulümüm yoktur. Senin benim katımda -hüsn-ü itikadın vardır- diye bir berat daha olacak” der. Derhal, O berat bulunur ve kulun eline sunulur. O berat ta da “LA ÎLÂHE İLLALLAH” yazılıdır. Hak teâlâ, ferman buyurur:  

— “Ey kulum! O günah beratlarını bir yana bırak, var şimdi bu beratı koysunlar.” 

O kişi, inleyerek teraziye gider, Hak teâlânın buyurduğu gibi bu berat da tartılır ve üzerinde LA ÎLÂHE İLLALLAH yazılı bulunan bu berat, diğer tüm günah beratlarından ağır gelir. Zira, o kul bir kere ihlâs ile LA ÎLÂHE İLLALLAH demiştir. 

Hak teâlâ irade buyurur.  

— “Ey kulum! Bir kere ihlâs ile LA İLÂHE İLLALLAH demen sebebiyle, bütün günahlarını affettim. Yürü cennetime, ye, iç, rahat et.”  


Gelin zikredelim ol Zül-Celal’i, 

Ki, gönülden süren oldur melali; 

Veli zikrin haramından sakın kim, 

Sefa vere sana anın helâli.


(Eşrefoğlu Abdullah Rumi hazretleri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder