Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretlerinden sohbetler

 *Hüseyin Hilmi bin Saîd hazretleri buyuruyor ki:*


Cehennem, *(Kâfir)* lerin ve din *(Düşman)* larının yanacağı yerdir kardeşim, derece derece. *(Günâhkâr)* ların yeri değildir. Günâhkârlar, *(Suçlu)* insandır. Cehennem ise, *(Düşman)* ların yeridir. 


*(Kâfir)*, Allahın düşmanıdır. Öyleyse Cehennemde kâfirler yanacak. *(Müslümân)* lardan da Cehenneme giden olacak. Niçin? İşlediği günahda, *(Küfr)* bulaşıklığı olduğu için. 


*(Kâfir)* lik bulaşıklığı olduğu için. Yoksa *(Günâh)* ları sebebiyle değil. *(Küfr)* bulaşıklığı yoksa, Cehenneme girmiyecek. Korkmayın kardeşim, bizim *(Arkadaş)* lara birşey olmaz. 


Onlar, bu zamânın *(Evliyâ)* sıdır. Çünkü onlarda üç özellik var. *(Îtikad)* ları düzgün, yâni ehl-i sünnet. *(Namaz)* larını kılıyorlar ve *(Haram)* dan sakınıyorlar. İşte bu üçü, bu zamanda evliyalık alâmetidir. 


Biz çok *(Bahtiyâr)* ız kardeşim. Bizim arkadaşlar, Peygamber aleyhisselâmın *(Vâris)* leridir. Neden? Çünkü islâmiyeti yayıyorlar. 


Peygamber aleyhisselâmın *(Vazîfe)* si de, islâmiyeti *(Yaymak)* dı. Âbiler de bu hizmeti yapdıkları için, Peygamber aleyhisselâmın *(Vârisi)* olurlar. Mûris, vârisini yolda bırakmaz. 


Şu koca kâinatda, dönen her şey *(Allah)* der kardeşim. Çünkü Allah kelimesinin sonu *(H)* dır. Başındaki eliflâm, bu *(H)* harfini çıkartmak içindir. Allahü teâlânın simgesi *H* harfidir. 


Nefes alırken *(H)* harfi çıkıyor, verirken yine öyle. Hayvanlar, bağırırken *(Zikr)* ediyor. Yapraklar, sallanırken *(Zikr)* ediyor. Su, akarken *(Zikr)* ediyor. 


Çünkü her hareketde *(H)* harfi çıkar. Elini sallasan *H* harfi çıkar. Rüzgâr esse *H* harfi çıkar. Yâni devâmlı sûretde kâinâtda hep *(H)* harfi var. Velhâsıl şu kâinatda Onu *(Zikr)* etmiyen tek nesne yok. 


*(Dostu)* da, *(Düşmanı)* da, canlı cansız herşey, hattâ *(Atom)* un içindeki *(Elektron)* lar, çekirdek etrâfında dönerken *H* harfi çıkıyor. Velhâsıl her dönen şey *(H)* der, yâni *(Allah)* der.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder