AHMED NEYYİR MEKKÎ EFENDİ



AHMED NEYYİR MEKKÎ EFENDİ 
"Rahmetullahi teâlâ aleyh"
Sene 67'nin Eylül'ü. 
"Âlimin ölümü alemin ölümüdür" tecelli etmiş, zamanın alim ve fadıllarından, sâlihlerin seçilmişlerinden, Üsküdar ve Kadıköy Müftülüğü vazifesinde de bulunmuş, dört mezhebin fıkıh âlimi, mürşid-i kâmil ve mükemmil olan Esseyyîd Abdülhakîm Arvâsî (kaddesallahu teâlâ sirreh) Hazretlerinin mahdûmı Ahmed Neyyîr Mekkî Efendi vefat etmiştir. İstanbul-Edirnekapı'ya defn edilir.
Aradan 3,5 sene geçer ve devrin hükümetince yapılan çevre yolu çaışmaları yüzünden, Mekkî Efendi'nin kabr-i şerîfleri ailesinin isteği üzerine nakl edilmek üzere açılır.
Kabir açıldığında, musalla taşına henüz yatırılmış gibi olduğu görülür. Sadece, kalbi üzerine gelen yerde el ayası kadar bir sararma var idi.
Ailesi bu hali ile Bağlum'da medfûn bulunan peder-i şerîfleri Esseyyîd Abdülhakîm Ârvâsî (kaddesallahu teâlâ sirreh) hazretlerinin yanıbaşına defn ederler.
Allahu teâlâ; Efendi hazretlerinin, Mekkî Efendi'nin şefaatlerini ihsan buyursun bizlere, bu duaya iştirak eden kardeşlerime de.
Amin.
Cennetmekân Mekkî Efendi'nin yetiştirdiği talebelerden biri de bizim gibilere merhamet gösterip, sohbeti ile şereflendiren ve seadet-i ebediyyeye kavuşmamız için dua buyuran Hacı Süleyman Kuku efendi'dir.
------
Not: Bu malumatı, ludfedip bize bildiren Mekkî Efendi'nin torunlarından Taha Üçışık beyefendiye, bu malumatı ilk kez öğrenen kardeşlerimin namına ve gönüllerindeki evlâd-ı resûl sevgisinin daha da arttığı kardeşlerim ve kendi namıma hürmet ve muhabbetlerim ile çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder